Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ευχαριστώ!!!

Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023  ήταν για μας μια μέρα γιορτής! Με την βοήθεια σας τα καταφέραμε. 141 νέοι εθελοντές γράφτηκαν στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών και πολλοί άλλοι ήρθαν και ενημερώθηκαν. Τους σεβόμαστε εξ ίσου. Θέλουμε να είναι σίγουροι για την απόφασή τους.

Νιώθουμε λοιπόν την ανάγκη να πούμε ένα πολύ μεγάλο Ευχαριστώ από την καρδιά μας σε όλους όσους μας βοήθησαν με κάθε τρόπο. 

Την Κατερίνα Σταματελάτου, συνεργάτη και εθελόντρια του Συλλόγου "Όραμα Ελπίδας", και διαχειρίστρια της σελίδας "Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών Σητείας" στο facebook, που μας ενέπνευσε και μας καθοδηγούσε σε όλο το διάστημα. Και ουσιαστικά ήταν εκείνη που μαζί με τις εθελόντριες Αγάπη Σταυρακάκη, Μαριλένα Ιατρού και Σοφία Μπουραντά υλοποίησαν την δράση. Χωρίς εκείνες η δράση δεν θα είχε γίνει!

Την διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Όλγα Πυθαρούλη η οποία εκτός του ότι μας ενθάρρυνε από την αρχή, ανέλαβε την συνεννόηση με τον Δήμο και την Αστυνομία, μας παρείχε ηθική και υλική υποστήριξη και γενικά ήταν δίπλα μας όλο αυτό το διάστημα.

Τα σχολεία του Δικτύου Εθελοντισμός και Αλληλεγγύη που αγκάλιασαν την δράση μας και πολλαπλασίασαν τα αποτελέσματά της. Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε την διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Μαρία Χατζηπαναγιώτη που συντόνισε αυτή τη συλλογική προσπάθεια. 

Τον Νίκο Κοϊνάκη που μας βοήθησε να δημοσιοποιήσουμε την δράση μας.

Το Fonien και την Ανατολή που μας φιλοξένησαν στις σελίδες τους κατ’ επανάληψη. Τους ραδιοφωνικούς σταθμούς 104,4 και Lato fm που έκαναν την φωνή μας να ακουστεί μακριά. 

Τον γιατρό αιματολόγο του ΓΝΑΝ Μιχάλη Διαλυνά που από την αρχή ήταν στο συμπαραστάτης μας και ήρθε στο σχολείο όπου με μια εμπεριστατωμένη παρουσίαση, ενημέρωσε τα παιδιά της Γ τάξης για τη δωρεά μυελού των οστών και την σημασία της. 

Τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου και την Ένωση Γονέων και Μαθητών Δήμου Αγίου Νικολάου που αγκάλιασε την δράση μας από την αρχή και ιδιαίτερα τον Μανώλη Κεφαλογιάννη ο οποίος την ημέρα της δράσης ήταν στο πλευρό μας από την αρχή μέχρι το τέλος διευθετώντας άπειρα προβλήματα που παρουσιάστηκαν.

Το ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ για την εκτύπωση  των μεγάλων αφισών, αφιλοκερδώς.

Τον Τάσο Στρατουδάκη για τις υπέροχες φωτογραφίες του.

Την Αριστέα Δρακάκη που έφτιαξε τα καταπληκτικά μπισκότα που προσφέραμε και που ακόμα απολαμβάνουμε στην φωτογραφία της σελίδας αυτής!

Τον μαθητή μας Μάνο Τσαγκαράκη ο οποίος αν και δεν ανήκει στην ομάδα μας, ενστερνίστηκε τον σκοπό μας από την αρχή και βοήθησε ουσιαστικά.

Τον συμπολίτη μας (ο οποίος θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του) που έχει κάνει μεταμόσχευση ο ίδιος και δέχτηκε να μας μιλήσει.

Τέλος ευχαριστούμε όλους εσάς που μας ακούσατε, μας διαβάσατε, μας ενθαρρύνατε και μας δώσατε την ελπίδα ότι μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο λίγο καλύτερο σώζοντας έστω μία ζωή!

                                                         Η ομάδα "Πάρε και Δώσε" του 1ου Γυμνασίου





Σχόλια

ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΜΑΣ ΑΡΘΡΑ

Τι είναι ο μυελός των οστών;

Ο μυελός των οστών είναι ένας ρευστός ιστός που βρίσκεται μέσα στα οστά. Στο μυελό των οστών υπάρχουν αρχέγονα αιμοποιητικά κύτταρα, κύτταρα δηλαδή που "φτιάχνουν" συστατικά του αίματος όπως είναι τα λευκά αιμοσφαίρια, τα ερυθροκύτταρα (ερυθρά αιμοσφαίρια) και τα αιμοπετάλια. Τα λευκά αιμοσφαίρια είναι τα κύτταρα του αίματος που είναι υπεύθυνα για την άμυνα του οργανισμού απέναντι σε λοιμώξεις. Τα ερυθρά αιμοσφαίρια είναι τα κύτταρα του αίματος που μεταφέρουν το οξυγόνο σε όλο το σώμα. Τα αιμοπετάλια είναι αυτά που βοηθούν στην αιμόσταση και την επούλωση των πηγών, δημιουργώντας θρόμβους αίματος. Κάποιες φορές, από βλάβη του μυελού των οστών , παράγονται τόσο πολλά λευκά αιμοσφαίρια που από τη μια δεν προλαβαίνουν να ωριμάσουν για να καταπολεμήσουν τις λοιμώξεις και από την άλλη δεν αφήνουν χώρο στα υπόλοιπα κύτταρα του αίματος να κάνουν τη δουλειά τους. Αυτό λέγεται λευχαιμία . Άλλες φορές τα κύτταρα του αίματος που παράγονται από τον μυελό των οστών δεν προλαβαίνουν να ωρ