Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γίναμε κιόλας πολλοί!



Ξεκινήσαμε με μια μικρή ομάδα παιδιών του 1ου Γυμνασίου. Ο στόχος μας ήταν να γυρίσουμε ένα βιντεάκι που να προωθεί μια εθελοντική δράση. Η δωρεά μυελού των οστών ήταν Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ. Αρχίσαμε λοιπόν να ψάχνουμε πληροφορίες για το ποιος μπορεί να γίνει εθελοντής δότης μυελού των οστών, ποιες αρρώστιες θεραπεύονται με την μεταμόσχευση μυελού των οστών, πώς γίνεται η μεταμόσχευση, εμπειρίες δοτών, τι είναι η Τράπεζα δειγμάτων, γιατί είναι αναγκαίο να εμπλουτιστεί με περισσότερα δείγματα, πόσο δύσκολο είναι να βρεθεί συμβατός δότης για κάποιον ασθενή και άλλα πολλά. Από αυτά που μάθαμε συγκλονιστήκαμε τόσο, που ξεχάσαμε τον αρχικό μας στόχο. Ο στόχος μας δεν είναι πια να γυρίσουμε ένα βιντεάκι, ο στόχος μας είναι να μαζέψουμε δείγματα, να κάνουμε πραγματική δουλειά. Ψάξαμε πώς μπορούμε να οργανώσουμε μια δράση ενημέρωσης και συλλογής δειγμάτων μυελού των οστών, επικοινωνήσαμε με το σύλλογο Όραμα Ελπίδας και δειλά δειλά κάναμε την πρώτη μας εμφάνιση στην Ημέρα της Αγάπης. Λίγα παιδιά και δύο καθηγητές. Μοιράσαμε τα φυλλάδια που είχαμε φτιάξει και μιλήσαμε με μερικούς ανθρώπους. Με όσους προλάβαμε. Αν είμασταν περισσότεροι θα μιλούσαμε σε περισσότερους……

Και τότε ήλθε ο από μηχανής Θεός: Το Δίκτυο Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης των όμορων σχολείων, που ιδρύθηκε πέρυσι με πρωτοβουλία του 3ου Γυμνασίου Αγίου Νικολάου, προσφέρθηκε να συμμετάσχει στη δράση μας. Καλωσορίζουμε λοιπόν με μεγάλη χαρά στην ομάδα μας το 2ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου, το 3ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου, το Γυμνάσιο Κριτσάς, το 1ο ΓΕΛ Αγίου Νικολάου, το 2ο ΓΕΛ Αγίου Νικολάου, το ΕΠΑΛ Αγίου Νικολάου, το Πρότυπο ΕΠΑΛ Νεάπολης, το ΕΠΑΛ Νεάπολης και το Εργαστηριακό Κέντρο Νεάπολης. Σίγουρα μαζί θα καταφέρουμε περισσότερα!

Σχόλια

ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΜΑΣ ΑΡΘΡΑ

Συνεργασία με το Όραμα Ελπίδας

Η ομάδα "πάρε + δώσε", του 1ου γυμνασίου Αγίου Νικολάου, με μεγάλη χαρά, ανακοινώνει τη συνεργασία με τον σύλλογο " Όραμα Ελπίδας ", για την οργάνωση δράσης με στόχο την συλλογή δειγμάτων για δωρεά μυελού των οστών.

Άρθρο στην τοπική εφημερίδα Ανατολή

 Η δράση μας δεν άφησε ασυγκίνητη και την τοπική εφημερίδα "Ανατολή", η οποία σε δύο φύλλα της, αυτό της 19ης και αυτό της 20ης Ιανουαρίου, αναφέρεται με εκτενή άρθρα στην εκδήλωση συλλογής δειγμάτων μυελού των οστών, η οποία ως γνωστόν θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Ιανουαρίου. Ευχαριστούμε για την συμπαράσταση και τη συμμετοχή σε ενέργειες που γνωστοποιούν την αυριανή δράση. Ακολουθούν οι αναφορές της εφημερίδας.